Ministerie van Justitie en Veiligheid antwoordt niet

Op 20 december 2021 deden wij een voorstel aan het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap om in gesprek te gaan over de mogelijkheden alvast onderwijs in de Nederlandse taal en cultuur te verzorgen voor Nederlandse kinderen in Syrische gevangenkampen. Het Ministerie antwoordde na een week de vraag niet te kunnen beantwoorden en deze doorgestuurd te hebben aan het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Maar dat Ministerie antwoordt niet.

Het is inmiddels woensdag 19 januari 2022. Het is bijna een maand geleden dat wij een vraag stelden aan de Nederlandse rijksoverheid. Er is, na aanmaning onzerzijds, nog steeds geen antwoord gekomen. Vandaag kregen wij een bericht dat het bericht nogmaals aan het Ministerie van Justitie voorgelegd zal worden. Maar dat had tot nu toe geen resultaat.

Wij vragen ons af of het redelijk is wanneer de overheid een vraag van een burger niet binnen twee dagen beantwoordt, zoals op de website als richtlijn vermeld staat, maar pas na een maand. Overigens hebben wij het antwoord nog niet binnen en is het ongewis of dit antwoord nog op afzienbare termijn komt. Wellicht antwoordt men voor de zekerheid niet, met het oog op veiligheid. We kunnen er alleen maar naar raden, maar kregen graag antwoord op onze vraag. Met name omdat de toestand van de kinderen in de kampen steeds verder achteruit gaat.

Vandaar dit bericht. Wellicht is er iemand die ons kan raden in de procedure rond deze gang van zaken. In dat geval graag een mailbericht aan schravendeel.r@gmail.com. Uw hulp is zeer welkom!

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: