Ook Rusland repatrieert kinderen

Ook Rusland is bezig zijn kinderen terug te halen. Het in Nederland zo verguisde land laat in ieder geval meer humaniteit zien dan ons kleine landje aan de zee, dat zich zo ongeveer als een van de minst barmhartige landen van Europa aan het ontpoppen is; nieuwe regering of niet.

Rusland dan heeft de repatriëring opgezet van een achttal kinderen met een Russische achtergrond. Eerder werden al 225 kinderen met een Russische achtergrond gerepatrieerd.

Rusland heeft heel wat meegemaakt met terroristische daden vanuit islamitische motieven. Maar het is niet bang voor onschuldige kinderen. Dat is het verschil met Nederland, dat vanwege de aanslagen op Pim Fortuyn en Theo van Gogh in een psychose is geraakt en daar nog niet uit is. Doodsbang voor kleine kinderen. Dat is de situatie waarin ons landje op het ogenblik verkeert. Arm Nederland. Dat wordt natuurlijk niets op die manier.

Zouden we dat nu niet beter kunnen? Ik vraag dit niet aan de regering en ook niet aan de politieke partijen als het CDA en de VVD. Maar ik vraag dit aan de Nederlandse bevolking, en in het bijzonder het denkende deel daarvan, en – uit gewoonte? – ook nog eens in het bijzonder aan de christenen onder ons. Waarom zou ik ook in dit geval niet op beter mogen hopen.

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: