Zelfs Australië gaat nu kinderen ophalen

Nederland weigert nog steeds om de Nederlandse kinderen op te halen die in erbarmelijke omstandigheden in Syrische gevangenkampen zitten en weer een winter tegemoet gaan. De reden die daarvoor wordt aangevoerd, is dat het te gevaarlijk is voor Nederlandse overheidsdienaren om deze kinderen op te halen. De Hoge Raad heeft deze redenering bekrachtigd. Dat diezelfde Nederlandse regering in de tussentijd wel vrouwen en kinderen ophaalt wanneer de vrouwen terecht moeten staan, logenstraft inmiddels volledig de bewering.

Toch maakt daar niemand een punt van in ons landje. We zijn altijd al pragmatisch geweest in dit soort situaties. Onze politieke partijen zwijgen oorverdovend. Ook nu de CDA-leden de partij gevraagd hebben de vrouwen en kinderen zo spoedig mogelijk op te halen. De Nederlandse politiek weigert dat te doen. Omdat het te gevaarlijk is. De Hoge Raad heeft het zelf gezegd. Het ophalen van vrouwen die terecht moeten staan is echter niet te gevaarlijk. Kinderen ophalen wel. De politici zwijgen en de media ook. De politici vertegenwoordigen allang niet meer de meerderheid van ons volk maar zijn een klasse geworden met eigen zorgen. En de media wordt tegenwoordig uit financiële noodzaak door de onderbuik van de bevolking aangestuurd.

Australië op zijn beurt, dat als veel ruwer en onbeschaafder bekend staat dan Nederland, is inmiddels wel verkenningen begonnen om hun vrouwen en kinderen wel terug te halen. Het land nam lange tijd een hard standpunt is, net zoals bijvoorbeeld Denemarken, maar lijkt inmiddels om te zijn. Het gaat Australië met name om de jonge kinderen die dringend medische ondersteuning nodig hebben. Afgelopen september en oktober 2021 hebben verkennende onderzoekingen en gesprekken plaatsgevonden. Het lijkt er op dat een reddingsoperatie nabij is. Heel anders dan in Nederland, waar politici en media met zijn allen strak de andere kant op blijven kijken. Maar goed, een volk krijgt de regering die het verdient.

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: