Branden en chaos in kamp Al Roj

Vandaag kregen wij bericht uit kamp Roj. De situatie is merkbaar aan het verslechten, nu veel vrouwen beginnen te begrijpen dat zij en hun kinderen misschien nooit meer uit de kampen zullen komen. De afgelopen dagen zijn er drie branden uitgebroken. De eerste brand ontstond op dinsdag 19 oktober 2021. Hierbij raakten 12 mensen hun tenten en al hun bezittingen kwijt.

Op 20 oktober 2021 vloog weer een aantal tenten in de brand. Ook hierbij raakten weer een aantal mensen al hun bezittingen kwijt, waaronder drie Nederlandse kinderen. Naar aanleiding van nog een brand op 22 oktober 2021 kwam een aantal vrouwen in opstand en is gaan demonstreren, waar opnieuw chaos bij uitbrak.

De Nederlandse kindjes zijn onder dit geweld vooral heel erg angstig. Er is op geen enkele manier sprake van bijzondere zorg in het kamp, waardoor de kinderen hun trauma´s kunnen verwerken en te verwachten valt dat sommigen inmiddels beschadigd voor het leven zijn.

Het is onvoorstelbaar dat de Nederlandse regering nog steeds niets doet om onze kinderen uit deze situatie te redden. We willen iedereen van harte oproepen zich tot het uiterste in te spannen om de regering er op te wijzen dat op deze manier ten opzichte van deze Nederlandse kinderen wel degelijk oorlogsmisdaden in vredestijd worden begaan.

Wat betreft de speelgoedactie: er is nog geen weg gevonden om het speelgoed te vervoeren. Wel zijn we in gesprek met Save the Children, dat in het kamp actief is. Ook deze organisatie ziet vooralsnog geen mogelijkheid te helpen het speelgoed naar de kampen te krijgen. Ditzelfde geldt voor andere organisaties die onze lezers ons aanreikten. Hartelijk dank daarvoor. Wordt vervolgd.

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: