Duitsland en Denemarken halen 11 vrouwen en 37 kinderen terug uit Syrië

Duitsland en Denemarken hebben onlangs 11 vrouwen en 37 kinderen teruggehaald uit gevangenkampen in Noord Oost Syrië. Hiervan landden 8 vrouwen met 23 kinderen afgelopen woensdag op het vliegveld in Frankfurt. Zoals bekend is de Nederlandse regering, ondanks het omgaan van het CDA, nog steeds niet bereid Nederlandse kinderen, die zich in ellendige omstandigheden in deze kampen bevinden, op te halen. Dit in verband met het feit dat zij dit te onveilig vindt voor haar ambtenaren.

Het begint onderhand een totale farce te worden nu er wel Nederlandse plannen bekend zijn geworden om een aantal vrouwen op te halen wiens berechting in Nederland anders gevaar zou lopen. Op de een of andere wijze is dit niet te onveilig voor de ambtenaren die de vrouwen op gaan halen. Kan iemand dit nog uitleggen? Intussen is vanmiddag om 14 uur weer een demonstratie bij het Binnenhof. Laat deze kinderen toch voor de winter veilig thuiskomen!

Intussen zijn wij nog steeds in gesprek over het naar Syrië brengen van ingezameld speelgoed. Eenvoudig is dat niet, maar wij hebben nog steeds hoop dat internationale organisaties ons althans niet in de steek zullen laten. Binnenkort hopen wij weer een kort verslag te publiceren over de situatie in gevangenkamp Al Roj. Mogelijk zullen we dan ook enig laatste nieuws over de situatie van de kinderen kunnen publiceren.

Ook hebben wij inmiddels bericht gekregen van diverse lokale Raden van Kerken in Nederland, die in principe allen zeer positief staan ten opzichte van de speelgoedactie. Wel zijn er zorgen over het op een veilige manier naar de gevangenkampen brengen van het speelgoed. Zorgen die inmiddels sterk door ons gedeeld worden. Maar we blijven volhouden het leed van deze kinderen te verzachten en willen hen vanaf hier alvast een hartelijk welkom terug in Nederland toeroepen.

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: