Terughalen is niet/wel te gevaarlijk

Het kabinet vindt het te gevaarlijk om Nederlandse kinderen terug te halen uit Syrische gevangenkampen. De Nederlandse regering vindt het echter niet te gevaarlijk om vijf vrouwen op te halen uit Syrische gevangenkampen waarvan de strafzaak dreigt te verlopen. De keuze om de kinderen aan hun lot over te laten is dus bewust.

Wanneer vijf vrouwen opgehaald kunnen worden om bestraft, zoals vandaag in de kranten is te lezen, is het verhaal dat kinderen niet opgehaald kunnen worden omdat dat onveilig is, natuurlijk een flagrante leugen. Toch is dat het verhaal dat de instemming heeft gekregen van de Hoge Raad.

Zoals bekend wil de overheid onze speelgoedactie niet proactief ondersteunen. Het verzachten van het lot van de kinderen is voor haar niet van belang. Maar wel het ophalen van de moeders. Ik mag hopen dat bij het ophalen van die moeders de Nederlandse overheid hun kinderen niet in gevangenkamp Al Roj achterlaat. En dan omdat het te gevaarlijk zou zijn ze naar Nederland te halen.

Wordt vervolgd. Dank aan de kinderen van de Noorderkerk die zo ongelofelijk veel speelgoed voor de kinderen in Syrië inzamelden. We zijn nog steeds op zoek naar hulp om het speelgoed ter plekke te krijgen. Wie een goed idee heeft, kan even een mailtje sturen aan schravendeel.r@gmail.com.

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: