UNICEF kan niet helpen

Inmiddels een bericht ontvangen van UNICEF. In tegenstelling tot wat ik uit een eerdere mailwisseling begrepen had, is het toch niet mogelijk om geld over te maken waarmee UNICEF dan lokaal speelgoed aanschaft voor de Nederlandse kinderen in het Syrische gevangenkamp Al Roj.

UNICEF schrijft nu dat het in verband met kostenefficiëntie niet mogelijk is een donatie te doen met een dergelijke specifieke besteding, namelijk speelgoed voor Nederlandse kinderen in kamp Al Roj. UNICEF heeft op het ogenblik daarbij geen enkel programma in Syrië lopen. Wel is er sprake van een landenprogramma in Syrië dat door ons ondersteund zou kunnen worden met een bedrag van 10.000 euro. Dat geld zou echter dan ter vrije besteding zijn van de lokatle UNICEF-afdeling en niet specifiek ingezet worden ten behoeve van de Nederlandse kinderen in gevangenkamp Al Roj.

Deze weg lijkt daarmee dood telopen. Gelukkig hebben we inmiddels een paar goede ingangen gekregen van het Rode Kruis en gaan daar nu verder mee aan de slag. Ook zal ik nog eens bij de Nederlandse overheid navragen welke VN-organisatie financieel ondersteunen voor het geven van hulp aan deze kinderen. Blijkbaar is dat in ieder geval niet UNICEF.

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: