Reactie Nederlands Rode Kruis

Zojuist ontvingen wij een reactie van het Nederlands Rode Kruis op ons hulpverzoek. Het Nederlands Rode Kruis is niet actief in Syrië maar ondersteunt financieel de Syrische Rode Halve Maan, de International Federation of Red Cross (IFRC) en het International Committee of the Red Cross (ICRC). Wij hebben inmiddels om hulp gevraagd om met deze organisaties in aanraking te komen en zijn in afwachting van een antwoord.

Het is nog niet zo gemakkelijk deze kinderen te ondersteunen in hun miserabele omstandigheden, maar wij geven voorlopig nog niet op. Er moeten ergens helpers te vinden zijn voor hen die geen helpers hebben.

Ook zal binnekort weer een demonstratie worden gehouden in Den Haag, namelijk op zaterdag 2 oktober 2021 om 14 uur op Plein 2, bij de ingang van de Tweede Kamer. Initiatiefnemer hiervan is de onvermoeibare Ad Corten van het Platform Kinderen terug uit Kalifaat, die er onlangs in slaagde een meerderheid van CDA-leden op het congres voor een zo spoedig mogelijke terugkeer van vrouwen en kinderen uit Syrië te laten stemmen.

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: