Alternatief plan UNICEF

De gebeurtenissen volgen elkaar snel op. Vanmiddag ontvingen wij een alternatief voorstel van UNICEF, dat niet gewend is speelgoed te vervoeren, maar probeert lokaal de economie te stimuleren en daarom wereldwijd lokaal inkoopt. Voorstel is dat er een donatie gedaan wordt, terwijl het ingezameld kinderspeelgoed dan elders zou kunnen worden ingeleverd.

We moeten hier even over nadenken. Het allerbelangrijkste is voor ons natuurlijk dat de Nederlandse kinderen in kamp Al Roj speelgoed krijgen, ook al zou dat dan niet het speelgoed zijn dat we hebben ingezameld, maar door UNICEF aangereikt speelgoed.

Daarom hebben we wat vervolgvragen gesteld, met name over of UNICEF inderdaad in staat is om in kamp Al Roj ook kinderspeelgoed te bezorgen, en daarmee in het geval van Syrië ook lokaal in te kopen. Indien dit antwoord positief beantwoord wordt, lijkt het me zeker een optie om hier op in te gaan. Maar dan wel in volledig overleg met de achterban, want die hebben natuurlijk niet voor niets zo massaal kinderspeelgoed ingezameld.

Wordt in ieder geval vervolgd.

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: